Tjäna pengar på din hobby online

hobbyNästan alla har en hobby. Något som man älskar att göra, som man spenderar mycket tid på och som kostar en hel del pengar. Det är numera möjligt att tjäna pengar på sin hobby genom att blogga och posta videos om det online. Att börja göra videos och blogga online kan ofta vara väldigt roligt om man bloggar om sin hobby eftersom det ger dig en möjlighet att dela med dig av din kunskap och din passion. Att man dessutom kan tjäna pengar på det är bara grädde på moset som kan hjälpa till att betala för din hobby.

Det är möjligt att tjäna pengar online oavsett vad din hobby är. Det finns dock ingen garanti att du kommer att tjäna mycket pengar. Men om man så bara får några hundringar i månaden för att dela med sig av sin kunskap så är det oftast värt det eftersom som man gör något man älskar och man får lite extra pengar till sin hobby.

Hur gör man för att tjäna pengar online på sin hobby?

Börja med en blogg

Det enklaste sättet att komma igång med att dela med sig av sina erfarenheter och tjäna pengar på sin hobby är genom att börja skriva en blogg där man delar med sig av olika aspekter av sin hobby. Var inte rädd att du blir alltför vetenskaplig i dina texter utan dela med dig av allt du kan även om texterna blir relativt avancerade. Om du har tid kan du erbjuda en förenklade genomgång av artikeln i artikelns början. I längden kommer du att locka fler besökare genom att visa din sanna passion för ämnet.

Det finns ett flertal webbsidor såsom wordpress.com som erbjuder dig en gratis blogg. Jag rekommenderar dock att du istället väljer att redan från början betala för egen hosting så att du har total kontroll över din blogg. Egen hosting behöver inte kosta mer än några få tior i månaden. Jag rekommenderar även att du köper ett eget domännamn. Välj ett namn som passar din blog och den information som du vill posta väl. Ett eget domännamn kostar kring 100 kr om året.

wpNär du har egen hosting och ett eget domännamn så rekommenderar jag att du installerar WordPress för att använda som bloggverktyg. Din host är vanligtvis villig att hjälpa till med detta om du inte vet hur. Det finns också tusentals guider online som kan visa dig hur man gör.

När du först börjar posta texter måste du vara medveten om att det ofta tar några månader innan besökare börjar hitta till din webbsida. Om du gör videos bör du posta dessa både på youtube och på din webbsida. Ju fler besökare som besöker din webbsida desto mer kan du tjäna. Det finns massvis med guider som kan lära dig hur du får fler besökare. När du börjar få lite besökare till din webbsida är det dags att börja fundera på hur du kan tjäna pengar.

Hur tjänar man pengar

Det finns en lång rad olika metoder man kan använda för att tjäna pengar på webben och vilken metod som är det bästa valet för dig beror på hur engagerad du vill vara och hur mycket tid du kan spendera på att hantera annonser.

Det enklaste sättet att tjäna pengar på webben är genom att lägga Google Adsense annonser på sin webbsida. Du kan läsa mer om hur man gör det här.

En annan bra metod för att tjäna pengar online är genom affiliate marknadsföring. Affiliate marknadsföring är när du länkar till butiker där man kan köpa de produkter du pratar om. Om någon klickar på länken och köper produkter från den butiken som du samarbetar med så får du en % på den totala köpesumman. Affiliate marknadsföring kan vara mycket lönsamt men kräver att du tar en mer aktiv roll i vilka produkter du vill marknadsföra än vad Google adsense gör.

Andra sätt att tjäna pengar inkluderar att sälja egna produkter eller böcker, sälja länkar, sälja reklamplats på din webbsida själv och många fler metoder.

Lycka till!

Det här inlägget postades i Hemsidor. Bokmärk permalänken.