Jämför hemförsäkringar online

Det finns mycket pengar att tjäna på att jämföra hemförsäkringar online innan man tecknar en försäkring. Skillnaden i pris och täckning mellan olika försäkringar och försäkringsbolag kan vara relativt stor och det finns ofta relativt mycket pengar att spara på att välja rätt försäkring. De flesta svenskar betalar mer än de borde för sina hemförsäkringar.

Jämföra försäkringar online

hemforsakringPrisjämförelsesajter för försäkringar har gjort det mycket enklare att jämföra priset på olika försäkringar än det någonsin har varit tidigare. Man behöver inte längre själv sitta och ringa upp olika bolag för att se vilket pris de är villig att erbjuda dig en hemförsäkring för utan det finns numera webbsidor med personal som sammanställer vad olika försäkringsbolag kan erbjuda. Du kan enkelt se vad som ingår i försäkringen hos olika bolag och vilka deras grundpris är. Detta gör det mycket lättare att välja den billigaste försäkring än det annars skulle vara.

Det är dock viktigt att komma ihåg att de priser som anges på prisjämförelsesajter är exempelpriset och det priset som du måste betala kan vara något högre eller något lägre än detta beroende på din försäkringshistoria och din kundhistoria med enskilda bolag. De priser du ser på jämförelsesajten ger dig dock en mycket bra grundidé om hur mycket du kan förvänta dig att få betala för en försäkring hos varje enskilt bolag. Jag rekommenderar att du kontaktar de två billigaste bolaeng hos prisjämförelse sajten för att se exakt vilket pris de kan erbjuda. Teckna sedan försäkring med det bolag som svarar med det bästa erbjudandet.

Innan du jämför försäkringar

Innan du jämför försäkringar skall du sätta dig ner och gå igenom vilket skydd du behöver. Väldigt många svenskar betalar för skydd som de inte behöver, som de inte kan utnyttja. Det är väldigt onödigt att betala för ett skydd som man ändå inte kan utnyttja eller som man redan har på annat håll. Ett exempel på ett skydd som många betalar för men de egentligen inte behöver är en reseförsäkring som en del av hemförsäkringen. De flesta VISA kort erbjuder en reseförsäkring som är minst lika bra och som man får tillgång till genom att man betalar sin resa med sitt VISA kort. I de flesta fall behöver man med andra ord inte betala extra för en reseförsäkring.

visaDet är också väldigt många svenskar som överskattar värdet av sitt bohag och därför betalar mer för skydd än de borde. Ett vanligt misstag är att värdera sitt bohag till nypris istället för aktuellt marknadsvärde. Ditt försäkringsbolag kommer inte ersätta dig med nypris om din två år gamla dator blir förstörd i en brand. De kommer istället se till vad din dator var värd när den förstördes. Det finns med andra ord ingen anledning att räkna på nyvärdet när du räknar ut hur högt försäkringsskydd du behöver. Det spelar ingen roll hur stort skydd du har. Du kan ändå inte få högre ersättning än det rådande marknadsvärdet på dina saker. Var därför alltid realistisk när du väljer hur hög teckning du behöver och betala inte för en högre teckning än du behöver. Du kan alltid höja din teckning senare om du skulle köpa nya saker.

Två underskattade försäkringar

Två försäkringar som ofta ingår i hemförsäkringar och som de flesta inte beaktar tillräckligt mycket när de väljer försäkring är drulleförsäkringen och ansvarsförsäkringen. Båda skyddar dig när du på något sätt orsakar skada mot tredje man. Här kan man aldrig ha för hög teckning eftersom man aldrig vet hur stor skada man kan orsaka för någon annan. Man skall normalt välja en hemförsäkring som innefattar en ansvarsförsäkring om minst 5 miljoner kronor. Detta kan låta mycket högt men om du t.ex. glömmer badkaret på och det svämmar över ditt badrum och våningen nedanför så kan skadorna på huset och på lägenheten nedanför lätt stiga upp i flera miljoner.

Det här inlägget postades i Tips. Bokmärk permalänken.