Att handla med binära optioner online

Binära optioner är en typ av finansiella instrument som låter dig spekulera på om ett visst underliggande finansiellt instrument kommer gå upp eller ner i värde under en viss tidsperiod. Denna tidsrymd kan vara så kort som 15 sekunder och så lång som flera månader. Om marknaden rör sig i den riktning som du förutsåg och får din option att mogna i pengarna så får du en mycket bra avkastning på din investering. Om marknaden rör sig i motsatt riktning så är optionen helt värdelös och du har förlorat det du betalade för den.

binara optionerOm man chansar hejvilt så kan binära optioner vara ett roligt sätt att spela på marknaden. Om man tar sig tid att studera marknaden och verkligen lära sig att förutsäga framtida rörelser så kan de vara ett mycket bra sätt att tjäna mycket pengar snabbt. Det är mycket vanligt att man tjänar en mer än 80%-ig avkastning om man korrekt förutsäger marknadens rörelser.

Om du vill ta dig den tid som krävs för att framgångsrikt handla med binära optioner så måste du först registrera dig hos en mäklare. Om du däremot bara vill chans och ”spela på marknaden” med hjälp av binära optioner så rekommenderar jag att du avstår från det eftersom du troligtvis kommer förlora mycket pengar. Om du bara vill spela på marknaden så är handel med penny stocks och förhoppningsbolag ett bättre alternativ där du har en bättre chans att tjäna pengar på ditt spel.

Att välja mäklare

Det finns ett stor antal olika mäklare som du kan handla hos. Varje mäklare agerar som market maker på sin marknadsplats och bestämmer helt vilka optioner de skall erbjuda och till vilka villkor. Mäklaren tar motsatt position när du köper en option. De tjänar pengar om du förlorar. De förlorar pengar om du tjänar pengar.

maklareUtbudet av binära optioner och deras villkor kan därför variera mycket kraftigt mellan olika mäklare. Ditt mål skall vara att hitta en mäklare som erbjuder ett brett utbud av binära optioner baserade på de finansiella instrument som du är väl insatta i och som du har bäst chans att korrekt förutsäga framtida kursrörelsena hos. Detta kan t.ex. röra sig om aktier, valutor, råvaror eller index.

Det finns flera mäklare som erbjuder svenska plattformar men om du känner dig bekväm med engelska så skall du inte låta språket vara en avgörande faktor för vilken mäklare du väljer att handla hos. Vilka finansiella instrument de erbjuder handel med är alltid mycket viktigare.

Andra viktiga faktorer som du alltid skall beakta är vilka in och utsättningsmetoder de erbjuder, hur hög avkastning man får på optioner som mognar i pengarna och om mäklaren har ett allmänt gott rykte.

Varning för bonusar

Vissa mäklare erbjuder bonusar när man gör sin första insättning. Dessa bonusar är ofta förknippade med stora omsättningskrav. Det kan ofta vara bättre att avstå från någon bonus så att man kan ta sätta in och ta ut pengar på sitt konto som man vill utan att riskera att bli bunden till en mäklare som man inte tycker om. 90% av alla bråk och bluff historier som rör binära optioner är på ett eller annat sätt förknippade med bonusar och deras omsättningskrav. Genom att inte acceptera någon bonus minskar man dramatiskt risken att man skall bli inblandad i en konflikt. Om du väljer att acceptera en bonus är det mycket viktigt att du ser till att du verkligen förstår villkoren innan du sätter in några pengar.

Är binära optioner en bluff?

Nej binära optioner är inte en bluff. Det framgår mycket tydligt vad som krävs för att varje option skall mogna i pengarna och vad man får om så är fallet. Med detta sagt är det viktigt att förstå att binära optioner är utformade så att de alltid ger mäklaren ett statistik övertag över handlaren. Det räcker inte att ha rätt i 50% av fallen för att tjäna pengar utan hos de flesta mäklare måste man ha rätt i 55-60% av alla fallen för att tjäna pengar. Varje enskild binär option är med andra ord utformade för att ge mäklaren en större chans att tjäna pengar än du har. Det är dock du som handlare som får välja vilka optioner som du väljer att köpa och det är upp till dig att välja rätt optioner för att tjäna pengar. Om du tror att du bara kan chansa och tjäna pengar på det sättet så har du fel. Om du bara chansar så har mäklaren alltid ett statistiskt övertag och kommer alltid att tjäna pengar på dina affärer.

Binära optioner är med andra ord inte en bluff om du förstår hur de fungerar och handlar med dem på rätt sätt. Om du däremot bara chansar så är de ett säkert sätt att förlora pengar.

Det här inlägget postades i Ekonomi. Bokmärk permalänken.